Składniki: 4 filety sandacz 10 dag płatków migdałowych 1 łyżka masła 1 cytryna mąka 1 jajko sól pieprz Sposób wykonania: Filety skropić sokiem z cytryny i oprószyć solą oraz pieprzem. Następnie oprószyć je mąką, obtoczyć w roztrzepanym jajku a na koniec w płatkach migdałowych. Usmażyć na rozgrzanym maśle na złoty kolor.
Tag: migdały
Listy
Pstrąg smażony w migdałach
by Marzena Ryś • • 0 Comments
Listy
Dip ananasowy z migdałami i czerwonym winem
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: ½ szklanki czerwonego wina 1 puszka ananasa 4 ząbki czosnku ½ szklanki octu balsamicznego ¾ szklanki cukru ¼ łyżeczki zmielonych goździków ¼ łyżeczki zmielonej papryki ½ szklanki zmielonych migdałów 5-6 migdałów do dekoracji pęczek posiekanego zielonego koperku Sposób przyrządzenia: Ananasa zmiksować. Zagotować w garnku wino z cukrem, octem i obranym i przeciśniętym przez praskę…
Listy
Migdałowy sorbet Uli
by Ula • • 0 Comments
Składniki: ½ kubka zmielonych migdałów 2 ½ kubka mleka 2 łyżeczka cukru Sposób wykonania: Mleko, cukier oraz migdały wymieszać ze sobą. Następnie przelać do wysokich szklanek.
Listy
Migdałowe bezy
by Tomek Boguski • • 0 Comments
Składniki: 2 szkl. uprażonych płatków migdałowych 6 kostek cukru wódka 8 białek szczypta soli morskiej 1 2/3 szkl. cukru Sposób wykonania: Każda kostkę nasączyć ½ łyżeczką wódki po czym posiekać je razem z orzechami. Następnie białka z dodatkiem soli ubić na sztywną pianę. Nie przerywając ubijania dodać do piany cukier na sam koniec dodać jeszcze…