Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: migdały

Sandacz w migdałach

Składniki: 4 filety sandacz 10 dag płatków migdałowych 1 łyżka masła 1 cytryna mąka 1 jajko sól pieprz Sposób wykonania: Filety skropić sokiem z cytryny i oprószyć solą oraz pieprzem. Następnie oprószyć je mąką, obtoczyć w roztrzepanym jajku a na koniec w płatkach migdałowych. Usmażyć na rozgrzanym maśle na złoty kolor.  

Dip ananasowy z migdałami i czerwonym winem

Składniki: ½  szklanki czerwonego wina 1 puszka ananasa 4 ząbki czosnku ½ szklanki octu balsamicznego ¾ szklanki cukru ¼ łyżeczki zmielonych goździków ¼ łyżeczki zmielonej papryki ½ szklanki zmielonych migdałów 5-6 migdałów do dekoracji pęczek posiekanego zielonego koperku Sposób przyrządzenia: Ananasa zmiksować. Zagotować w garnku wino z cukrem, octem i obranym i przeciśniętym przez praskę…

Migdałowe bezy

Składniki: 2 szkl. uprażonych płatków migdałowych 6 kostek cukru wódka 8 białek szczypta soli morskiej 1 2/3 szkl. cukru Sposób wykonania: Każda kostkę  nasączyć ½ łyżeczką wódki po czym posiekać je razem z orzechami. Następnie białka z dodatkiem soli ubić na sztywną pianę. Nie przerywając ubijania dodać do piany cukier na sam koniec dodać jeszcze…