Składniki:
- 4 jabłka
- 150 g migdałów
- 100 g cukru
- 2 żółtka
- 3 łyżki śmietany słodkiej
Składniki; 200 g niebieskiego sera pleśniowego 100 g twarogu 60 g płatków migdałowych sól pieprz Sposób wykonania: Twaróg rozgnieć widelcem i dodając ser pleśniowy dokładnie razem wymieszać. Doprawić do smaku solą ora pieprzem. Z powstałej masy uformować kulki, które obtoczyć w posiekanych płatkach migdałowych.
Składniki: 1 szklanka płatków owsianych 4 łyżki orzechów laskowych 3 łyżki siekanych migdałów 2 łyżki wiórków kokosowych 1 łyżka sezamu 5 łyżek suszonych żurawin 1 łyżka rodzynek 1/2 szklanki mleka zagęszczonego niesłodzonego 3 łyżki miodu Przygotowanie: Mleko zagotować, dodać miód. Płatki wymieszać z pozostałymi składnikami i wsypać do mleka Dokładnie wymieszać i przełożyć do keksówki.…
Składniki: 400 g brokułów 1 łyżka płatków migdałowych 1 cebula 200 g serka gorgonzola 400 g makaronu spaghetti sól 1 łyżka oliwy 125 ml śmietany gałka muszkatołowa pieprz Sposób wykonania: Brokuły podzielić na różyczki po czym zblanszować je w osolonej wodzie około 3 minut. Następnie na rozgrzanej oliwie zeszklić posiekaną cebulę po czym zalać ją…
Składniki: 1 pierś z kurczaka 10 dag płatków migdałowych 1 łyżka masła 1 cytryna mąka 1 jajko sól pieprz Sposób wykonania: Filety pokroić na mniejsze kawałki, skropić sokiem z cytryny i oprószyć solą oraz pieprzem. Następnie oprószyć je mąką, obtoczyć w roztrzepanym jajku a na koniec w płatkach migdałowych. Usmażyć na rozgrzanym maśle na złoty…