Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: mięso

Szaszłyk Artura

Wyszukaj swój przepis i ciesz się znakomitym smakiem. Dziś przepis na wieprzowe szaszłyki Artura. Przepis zawiera: wieprzowinę, sok z pomarańczy i limonki, miętę i czosnek. 
 

Składniki:

  • 2 kg łopatki wieprzowej
  • 150 ml oleju 
  • 150 ml soku wyciśniętego z pomarańczy
  • 100 ml soku z limonek
  • 2 łyżki skórki otartej z pomarańczy
  • 1 łyżka suszonej kolendry
  • 1 garść listków mięty
  • 8 ząbków czosnku
  • 2 łyżeczki suszonego oregano
  • sól
  • pieprz
 

Pieczony karczek Ewy

Poszukujesz nowych przepisów na mięsa? Idealnie trafiłeś. Pieczony karczek Ewy. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: karczku, czosnku, wina, tymianku i majeranku. 
 
Składniki:
  • 2 kg karczku
  • 3 ząbki czosnku
  • ½  szkl  czerwonego wytrawnego 
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 1 łyżka majeranku
  • ½  łyżeczki słodkiej papryki
  • ½ łyżeczki ostrej papryki
  • 4 goździki
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 4 liście laurowe
  • 4 łyżki oleju
  • 2 łyżki soli
  • 1 łyżeczka pieprzu

 

Żeberka przepisu Mariki

Pyszne i sprawdzone przepisy na żeberka. Dziś przepis na żeberka pomysłu Mariki. Lista zakupów: żeberka, czerwone wino, czosnek, miód i musztarda. 
 

Składniki:

  • 1 kg żeberek 
  • 1 szkl czerwonego wytrawnego wina
  • 1 łyżka musztardy
  • 2 ząbki czosnku 
  • 2 łyżki miodu 
  • 4 szalotki
  • 3 gałązki tymianku
  • sól
  • pieprz
 

Szaszłyki curry Ani

Poznaj sekret przepysznych przepisów na mięsa. Dziś przepis na szaszłyki curry. Lista zakupów: wieprzowina, curry, olej, sos sojowy.  
 

Składniki:

  • 1 kg polędwicy wieprzowej 
  • 1 łyżeczka czerwonej pasty curry
  • 5 łyżeczek oleju
  • 3 łyżeczki ciemnego sosu sojowego
  • 2 łyżeczki ziół prowansalskich
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz