Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: mięso

Solidny klops z indyka

Składniki: 45 dag mielonego indyka 45 dag kiełbasy drobiowej 1 szkl startej marchewki cebula 1 szkl bułki tartej Jajko 1/3 szkl mleka ¼ szkl posiekanej natki pietruszki 1/3 szkl ketchupu łyżka brązowego cukru ½ łyżeczki musztardy Sposób wykonania: Do mięsa dodać pokrojoną kiełbasę, startą marchewkę, posiekaną cebulę, bułkę tartą, mleko, jajko oraz natkę pietruszki. Całość…

Indyk smażony po chińsku

Składniki: pęczek zielonej papryki 2 łyżeczki zmiażdżonego czosnku łyżka startego imbiru 2 łyżki oliwy z oliwek 45 dag mielonego mięsa z indyka ¼ szkl sosu sojowego 140 g kasztanów jadalnych ½ łyżeczki kruszonej czerwonej papryki 3 szkl wrzątku 20 dag makaronu jajecznego Sposób wykonania: Na rozgrzanej oliwie przesmażyć posiekana cebulę, czosnek oraz imbir. Następnie dodać…

Indyk w sosie barbecue

Składniki: ¼ szkl mąki łyżeczka soli ½ łyżeczki sproszkowanego chilii ¼ łyżeczki pieprzu 6 nóżek indyka ½ szkl  oleju kukurydzianego ½ szkl sosu barbecue ½ szkl wody kostka rosołowa Sposób wykonania: Mąkę wymieszać z solą, pieprzem oraz chili po cym obtoczyć w niej nóżki indyka. Następnie obsmażyć je na rumiano na rozgrzanym oleju. W między…

Zakręcone spaghetti

Składniki: 90 dag mielonej wołowiny 2 cebule sól puszka pomidorów 170 g przecieru pomidorowego 12 hiszpańskich oliwek 500 g ugotowanego makaronu spaghetti ¼ szkl startego parmezanu Sposób wykonania: Dno żeliwnego garnka posypać solą po czym włożyć do niego mięso oraz posiekana cebulę. Smażyć doza rumienienia się mięsa, wówczas odlać nadmiar tłuszczu i dodać pomidory razem…