Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: mięso

Pieczona pierś z kurczaka Celi

Dziś podajemy przepis na pyszną, soczystą pierś z kurczaka. Idealna do podania na obiad. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: piersi z kurczaka, czosnku, oliwy z oliwek i bazylii. 
 
 

Składniki:

  • 1 duża pierś z kurczaka 
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 ząbek czosnku 
  • ½ łyżeczki bazylii
  • ½ łyżeczki tymianku
  • 1 łyżka soku z cytryny 
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/4 łyżeczki słodkiej papryki
  • 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu
 

Żeberka przepisu Pawła

Portal  dla osób poszukujących sprawdzonych przepisów na żeberka. Żeberka przepisu Pawła. Lista zakupów: żeberka, czosnek, miód i majeranek. 
 

Składniki:

  • 1 kg żeberek wieprzowych
  • 3 łyżki płynnego miodu
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka ostrej papryki 
  • 3 łyżki majeranku 
  • 4 łyżki oleju rzepakowego
  • sól
  • pieprz
 

Pałki w aromatycznej marynacie Ewy

Chcesz zaskoczyć swoich przyjaciół? Przygotuj im pyszne, soczyste pałki z kurczaka. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: pałek z kurczaka, czosnku, musztardy i miodu.  
 

Składniki:

  • 8 pałek z kurczaka
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 łyżka ketchupu
  • ½ łyżki miodu
  • 1 łyżeczka rozmarynu
  • ½ łyżeczki wędzonej papryki
  • sól
  • pieprz
 

Szaszłyki z piersi kurczaka Celi

Sezon na grilla czas rozpocząć. Dziś przepis na szaszłyki z piersi kurczaka Celi. Do ich wykonania potrzebujesz: piersi z kurczaka, białego wina, bazylii i tymianku. 
 

Składniki:

  • 1 pierś z kurczaka
  • ½ szkl białego wina
  • 1 łyżka oliwy z oliwek 
  • 3 ząbki czosnku
  • kilka gałązek tymianku
  • kilka gałązek bazylii
  • ½ słodkiej papryki
  • ½ ostrej papryki
  • sól
  • pieprz