Składniki: 60 dag wątróbki 2 cebule 3 łyżki masła sól pieprz Sposób wykonania: Wątróbki dokładnie oczyścić, usuwając błonki i tłuszcz po czym pokroić ją na wąskie paseczki. Następnie cebulę pokroić w talarki i przesmażyć ją na rozgrzanym maśle. Wówczas przesunąć cebulę na brzeg patelni a na środek wrzucić wątróbkę. Smażyć po kilka minut z obu…
Tag: mięso
Porady i Ciekawostki
Kotlety baranie w cieście
by Marzena Wieczorek • • 0 Comments
Składniki: 8 kotletów baranich 1 łyżka masła 1 łyżka oliwy z oliwek 2 łyżki smalcu ½ szkl bulionu 1 szkl mąki 5 jaj ½ szkl mleka sól pieprz Sposób wykonania: Z mięsa wyciąć kotlety razem z kostką, które zbić i oczyścić z błonek i tłuszczu. Następnie obsmażyć je na rozgrzanym tłuszczu dodatkiem oliwy z obu…
Porady i Ciekawostki
Żeberka pieczone w pomidorowym sosie
by Maria Syguła • • 0 Comments
Porady i Ciekawostki
Zupa ogórkowa z kiszonym i świeżym ogórkiem
by Karolina Pacia • • 0 Comments
Porady i Ciekawostki
Polędwiczka wieprzowa z krewetkami
by Marek Dybich • • 0 Comments
Składniki: 1 polędwiczka wieprzowa 2 łyżki oliwy z oliwek ½ łyżki oleju sezamowego 1 łyżeczka posiekanego imbiru ½ czerwonej papryki 10 dag krewetek 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 kieliszek sherry 3 łyżki jasnego sosu sojowego ½ kapusty pekińskiej Sposób wykonania: Oczyszczone polędwiczki pokroić na paseczki. Następnie na rozgrzaną patelnie wrzucić imbir a po chwili dodać…


-300x216.jpg)
.jpg)