Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: mięso

Wątróbka z złotą cebulką

Składniki: 60 dag wątróbki 2 cebule 3 łyżki masła sól pieprz Sposób wykonania: Wątróbki dokładnie oczyścić, usuwając błonki i tłuszcz po czym pokroić ją na wąskie paseczki. Następnie cebulę pokroić w talarki i przesmażyć ją na rozgrzanym maśle. Wówczas przesunąć cebulę na brzeg patelni a na środek wrzucić wątróbkę. Smażyć po kilka minut z obu…

Polędwiczka wieprzowa z krewetkami

Składniki: 1 polędwiczka wieprzowa 2 łyżki oliwy z oliwek ½ łyżki oleju sezamowego 1 łyżeczka posiekanego imbiru ½ czerwonej papryki 10 dag krewetek 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 kieliszek sherry 3 łyżki jasnego sosu sojowego ½ kapusty pekińskiej Sposób wykonania: Oczyszczone polędwiczki pokroić na paseczki. Następnie na rozgrzaną patelnie wrzucić imbir a po chwili dodać…