
Składniki:
- 1 kg karkówki
- ½ słoiczka musztardy sarepskiej
- 2 cebule
- łyżka miodu
- 6 łyżek oleju
- majeranek
- papryka słodka
- czosnek granulowany
- sól
- pieprz

Składniki: 1 kg karkówki 3 łodygi selera naciowego 3 ząbki czosnku majeranek 3 łyżki smalcu sól pieprz Sposób wykonania: Oczyszczoną karkówkę rozbić na cieniutki płat. Następnie obrany czosnek posiekać po czym rozetrzeć go z solą oraz pieprzem i natrzeć nim karkówkę. Natomiast selera obrać z włókien i ułożyć na płacie mięsa. Zawinąć go w roladę…
Składniki: 1 kg karkówki 2 bakłażany 4 łyżki oleju sól pieprz pieprz ziołowy ostra papryka 1 l soku pomidorowego Sposób wykonania: Bakłażany pokroić kostkę, którą oprószyć solą i odstawić na chwilę na sicie aby obciekły z nadmiaru soku. Wówczas opłukać je pod bieżącą wodą i przełożyć do garnka. Podlać je połową oleju i 3 łyżkami…
Składniki: wędzony kurczak 1 kg kiszonej kapusty 1 szkl białego wina Sposób wykonania: Kapustę poszatkować po czym przełożyć do garnka. Wówczas podlać wodą i gotować na małym ogniu do miękkości. Następnie wlać wino i na wierzchu ułożyć kurczaka podzielonego na porcje. Dusić pod przykryciem około 15 minut, aż kurczak stanie się gorący.