Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: mięso

Golonka pieczona w kiszonej kapuście

Składniki: 1 ½ kg golonki 1 kg kapusty kiszonej łyżka oleju liść laurowy ziele angielskie kminek majeranek sól pieprz Sposób wykonania: Golonkę oczyścić po czym nożem naciąć skórkę w kratkę. Następnie natrzeć ją solą, pieprzem, kminkiem, majerankiem oraz pokruszonym listkiem laurowym i mielonym zielem angielskim. Tak przyprawioną golonkę wstawić na całą noc do lodówki. Następnego…

Korzenna karkówka

Składniki: 1 kg karkówki 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki ketchupu 2 łyżki musztardy 2 łyżki oleju 1 łyżka miodu sól pieprz ostra papryka cynamon bazylia gałka muszkatołowa Sposób wykonania: Do miseczki przełożyć koncentrat pomidorowy, ketchup, musztardę, olej oraz miód. Całość wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem, papryką, cynamonem, bazylią oraz gałką muszkatołową. Następnie…