Składniki: 1 kg wołowiny bez kości 1 kg fasoli szparagowej 30 dkg pomidorów 1 cebula natka pietruszki, bazylia, nać kolendry sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, pokroić w kostkę zalać minimalną ilością wody (tak aby mięso było przykryte, gotować na wolnym ogniu aż mięso zmięknie, a bulion zredukuje się do minimum. Dodać obraną i pokrojoną…
Tag: mięso z wołowiny
Wołowina
Fajita Claudii
by Claudia • • 0 Comments
Składniki: 40dkg wołowinki (najlepiej rostbef) 2 papryki świeże (żółta i czerwona) 2 duże cebule 6 pieczarek garść fasoli szparagowej – 4-6 kwiatów kalafiora 4-6 kwiatów brokuł 2 szklanki ryżu przyprawa do fajity sos sojowy Sposób przyrządzenia: Wołowinę kroimy w cienkie paseczki, obtaczamy gęsto w przyprawie fajita, podsmażamy do miękkości na woku. Paprykę, cebulę i pieczarki…
Wołowina
Żeberka wołowe z piekarnika
by Kinga • • 0 Comments
Składniki: 1 kg żeberek 20 dkg boczku wędzonego 2 cebule 3 kolorowe papryki sól, pieprz, mielona papryka Sposób przyrządzenia: Żeberka umyć, osączyć, pokroić na porcje, przetrawić. Boczek pokroić w kostkę, częściowo stopić W naczyniu żaroodpornym, włożyć żeberka, polać wytopionym boczkiem, dodać obraną i pokrojoną w kostkę cebulę oraz paprykę, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180…
Wołowina
Zrazy wołowe zawijane pychotka
by Kinga • • 0 Comments
Składniki: 1 kg wołowiny (zrazówka, pierwsza krzyżowa) 6 łyżek oliwy 1 szklanka czerwonego wina mąka liść laurowy, ziele angielskie sól, pieprz Nadzienie: szynka wędzona w plastrach czosnek ogórek kiszony cebula ostra musztarda Sposób przyrządzenia: Umyte i osuszone mięso kroimy w poprzek włókien na plastry grubości 1 cm, przykrywamy folią i rozbijamy tłuczkiem z obu stron.…
Wołowina
Wołowina curry
by maniek • • 0 Comments
Składniki:
- 50-60 dkg wołowiny (ja daję pręgę)
- 20 dkg pieczarek
- 1 cebula (średnia)
- 2 marchewki (średnie)
- brukselka (jak mrożona pół paczki)
- fasolka szparagowa (jak mrożona pół paczki)
- sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, curry