Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zrazy wołowe zawijane pychotka

Składniki:

    • 1 kg wołowiny (zrazówka, pierwsza krzyżowa)
    • 6 łyżek oliwy
    • 1 szklanka czerwonego wina
    • mąka
    • liść laurowy, ziele angielskie
    • sól, pieprz

    Nadzienie:

    • szynka wędzona w plastrach
    • czosnek
    • ogórek kiszony
    • cebula
    • ostra musztarda


    Sposób przyrządzenia:
    Umyte i osuszone mięso kroimy w poprzek włókien na plastry grubości 1 cm, przykrywamy folią i rozbijamy tłuczkiem z obu stron. Solimy, pieprzymy i smarujemy z jednej strony musztardą. Cebulę obieramy, kroimy w cienkie półplastry. Ogórki kroimy w ćwiartki. Na każdym płacie mięsa układamy na warstwie musztardy po plastrze szynki, kawałku ogórka, obranym ząbku czosnku i kilka piórek cebuli. Następnie zwijamy mięso ciasno w rulon i spinamy wykałaczką lub obwiązujemy białą bawełnianą nitką. Rolady obtaczamy w mące, obrumieniamy na rozgrzanej  oliwie, przekładamy do naczynia żaroodpornego, podlewamy szklanką czerwonego wina, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C, polewając kilkakrotnie zrazy wytworzonym sosem. Przed podaniem usuwamy nitką lub wykałaczki, a zagęszczony mąką sos podajemy w sosjerce.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *