Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: mięso z wołowiny

Pieczeń huzarska

Składniki: 1 kg wołowiny bez kości 1 łyżeczka mąki 1 łyżka smalcu sól, pieprz Farsz: 3 cebule kawałek suchego pieczywa ciemnego jajko Sposób przygotowania: Kawałek mięsa ( podłużny), rozbić, natrzeć pieprzem i posolić. Następnie posypać mąką przez sito i obsmażyć na tłuszczu. Potem przełożyć do garnka i dusić. Cebulę posiekać i zeszklić na maśle. Pieczywo…

Polędwica wołowa pieczona z masłem musztardowym

Składniki: 1 kg polędwicy wołowej 5 dag masła sól, pieprz Masło musztardowe: 1/2 kostki masła łyżka musztardy 50 ml soku z cytryny 1 łyżeczka posiekanego szczypiorku sól, pieprz Sposób przygotowania: Oczyścić mięso. W brytfannie roztopić masło. Włożyć mięso piec w temperaturze max 170C przez 1,5 godz. W czasie pieczenia mięso polewać powstałym sosem. Masło musztardowe:…

Polędwica w ziołach z borówkami

Składniki: 1 kg polędwicy wołowej 2 łyżki masła 1 łyżeczka estragonu, cząbru, bazylii 4 łyżeczki sosu sojowego pieprz 1/2 szklanki borówek Sposób przygotowania: Polędwicę wołową obtoczyć w sosie sojowym. Posypać dokładnie przyprawami. Przygotować folię aluminiową i wysmarować ja masłem. Potem dobrze owinąć mięso. Piec ok.50 min w temperaturze 200C. Po tym czasie wyjąć mięso, odwinąć…

Zrazy z parówkami

Składniki: 40 dag polędwicy wołowej 4 cienkie parówki 1 pęczek pietruszki musztarda łagodna mąka sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Mięso pokroić na 4 plastry, rozbić jak na kotlety. Płaty mięsa posmarować musztardą, na środku położyć parówkę, zawinąć. Obtaczać w mące, smażyć. Zrumienione zrazy podlać wodą i dusić aż sos odparuje i zgęstnieje.