Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Polędwica wołowa pieczona z masłem musztardowym

Składniki:

  • 1 kg polędwicy wołowej
  • 5 dag masła
  • sól, pieprz

Masło musztardowe:

  • 1/2 kostki masła
  • łyżka musztardy
  • 50 ml soku z cytryny
  • 1 łyżeczka posiekanego szczypiorku
  • sól, pieprz


Sposób przygotowania:

Oczyścić mięso. W brytfannie roztopić masło. Włożyć mięso piec w temperaturze max 170C przez 1,5 godz. W czasie pieczenia mięso polewać powstałym sosem. Masło musztardowe: masło, musztardę, szczypiorek, sok z cytryny, sól i pieprz wymieszać. Ułożyć w maślniczce i wstawić do lodówki. Upieczoną polędwicę pokroić w plastry, na każdym ułożyć masło pokrojone w krążki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *