Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: mięso z wołowiny

Polędwica wołowa po burgundzku

Składniki: 30 dkg polędwicy wołowej 1 cebula 15 dkg grzybów 2 łyżki soku z cytryny 1 szklanka śmietany 2 łyżki masła 1 łyżka czerwonego wina 10 dkg żółtego sera pieprz, sól Sposób przyrządzenia: Umytą i osuszoną polędwice pokroić w plastry, przyprawić solą i pieprzem, odstawić. Na patelni rozgrzać masło i obsmażyć na nim polędwicę na…

Befsztyk tatarski

Składniki: •  40 dag polędwicy wołowej lub młodej wołowiny na zrazy •  6 żółtek •  2 cebule •  2 ogórki konserwowe •  kilka marynowanych grzybków •  ostra mielona papryka •  płynna przyprawa do zup •  pęczek szczypiorku •  sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Mięso oczyścić z błonek i zmielić.Dodać kilka kropli przyprawy do zup, trochę soli…