Składniki: 30 dkg polędwicy wołowej 1 cebula 15 dkg grzybów 2 łyżki soku z cytryny 1 szklanka śmietany 2 łyżki masła 1 łyżka czerwonego wina 10 dkg żółtego sera pieprz, sól Sposób przyrządzenia: Umytą i osuszoną polędwice pokroić w plastry, przyprawić solą i pieprzem, odstawić. Na patelni rozgrzać masło i obsmażyć na nim polędwicę na…
Tag: mięso z wołowiny
Wołowina
Wołowina zapiekana w sosie beszamelowym z brokułami
by edison • • 0 Comments
Składniki: 70 dag wołowiny krzyżowej z kością liść laurowy ziele angielskie sól, pieprz, przyprawa do wołowiny 20 dag włoszczyzny ½ cebuli 5 dag masła 5 dag mąki 100 ml rosołu 100 ml mleka ¼ cytryny 2 żółtka 150 ml śmietany 8 dag sera żółtego brokuły Sposób przyrządzenia: Umyć mięso i oddzielić kości. W zimnej wodzie…
Wołowina
Befsztyk tatarski
by Stu • • 0 Comments
Składniki: • 40 dag polędwicy wołowej lub młodej wołowiny na zrazy • 6 żółtek • 2 cebule • 2 ogórki konserwowe • kilka marynowanych grzybków • ostra mielona papryka • płynna przyprawa do zup • pęczek szczypiorku • sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Mięso oczyścić z błonek i zmielić.Dodać kilka kropli przyprawy do zup, trochę soli…