Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Fajita Claudii

Składniki:

  • 40dkg wołowinki (najlepiej rostbef)
  • 2 papryki świeże (żółta i czerwona)
  • 2 duże cebule
  • 6 pieczarek
  • garść fasoli szparagowej –
  • 4-6 kwiatów kalafiora
  • 4-6 kwiatów brokuł
  • 2 szklanki ryżu
  • przyprawa do fajity
  • sos sojowy


Sposób przyrządzenia:
Wołowinę kroimy w cienkie paseczki, obtaczamy gęsto w przyprawie fajita, podsmażamy do miękkości na woku. Paprykę, cebulę i pieczarki dusimy na wolnym ogniu. Kalafior, brokuł oraz fasolę szparagową podgotowujemy (nie do miękkości). Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie. Podsmażoną wołowinę, cebulę, pieczarki oraz paprykę przekładamy do wspólnego woka do tego dodajemy podgotowany kalafior, brokuł oraz fasolkę. Wszystko razem mieszamy dodajemy przyprawę fajita, wegetę oraz sos sojowy (do smaku) i dusimy kilka min na wolnym ogniu. Ugotowany ryż nakładamy na talerz, a w środek wysypujemy przyrządzoną fajitę.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *