Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Z kompotu z wiśni

Składniki:

    Biszkopt:

    • 5 jaj
    • 5 czubatych łyżek cukru
    • 5 czubatych łyżek mąki
    • łyżeczka proszku do pieczenia

    Masa budyniowa:

    • 2 budynie wiśniowe (moga byc też waniliowe)
    • 1 słoik kompotu z wisni

    Bita śmietana:

    • 1 kartonik (500 ml) śmietany kremówki- 30%
    • 2 śmietan fixy
    • 1 torebka cukru waniliowego

    Zakończenie ciasta:

    • 2 opakowania herbatników
    • 1 mleczna czekolada kokos do posypania
    • trochę wódki do nasączenia herbatników


    Sposób przyrządzenia:
    Biszkopt:
    Wbijamy całe jajka do miski z łyżkami cukru i ubijamy aż powstanie pulchna, jednolita masa. Następnie dodać przesianą przez sito mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać. Piec ok.25 min w temperaturze 180stopni C.
    Masa budyniowa:
    Odlać z kompotu ok. pół szklanki i wymieszać w tym 2 budynie dodając taką ilość cukru jaka jest podana na opakowaniu. Resztę kompotu wraz z wydrylowanymi wiśniami doprowadzić do wrzenia i wlać do tego budynie i gotować jeszcze ok 1 min. Powstałą masę wylać i rozprowadzić na biszkopcie
    Bita śmietana:
    Śmietanę wraz z śmietanfixami i cukrem ubić. Następnie całość wylać i rozprowadzić równomiernie na masie wiśniowej.
    Zakończenie ciasta:
    Herbatniki namoczyć w wódce i położyć je na śmietanie. Rozpuścić czekoladę i dodać do niej odrobinę mleka. Czekoladę rozprowadzić na herbatnikach. Na koniec posypać całość wiórkami kokosowymi.
    Smacznego 🙂

1 comment for “Z kompotu z wiśni

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *