Składniki: 1 kg wołowej pręgi 1 łyżeczka soli ½ łyżeczki pieprzu 2 łyżki oleju ¼ l czerwonego wina 2 łyżeczki sosu mięsnego w proszku 12,5 dag pieczarek z puszki 10 małych cebulek Sposób wykonania: Mięso pokroić w plastry po czym oprószyć go solą oraz pieprzem i podsmażyć na rozgrzanym oleju. Następnie wlewać wino po ścianie…
Tag: mięso z wołowiny
Wołowina
Bitki wołowe z czerwoną papryką
by Marta • • 0 Comments
Składniki: 40 dag wołowiny 2 cebule strąk czerwonej papryki mąka tłuszcz sól pieprz Sposób wykonania: Mięso pokroić na plastry, które zbić lekko tłuczkiem po czym obtoczyć je w mące. Następnie obsmażyć je na rozgrzanym tłuszczu, wówczas podlać odrobiną wody i dusić do momentu, aż będą miękkie. Pod koniec duszenia dodać pokrojoną w paski paprykę oraz…
Wołowina
Pikantna wołowina na sposób tajski
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 50 dkg wołowiny bez kości pokrojonej w paski 4 szklanki różyczek brokuł 1 pęczek zielonej cebulki pokrojonej na 3 cm kawałki 2 ząbki czosnku 3 nieduże pomarańcze obrane i podzielone na sekcje ½ łyżeczki mielonego imbiru ¼ łyżeczki mielonego chili olej Sos: ¼ szklanki zagęszczonego soku pomarańczowego 3 łyżki sosu sojowego 3 łyżki wody…