Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: mięso z wołowiny

Bitki wołowe duszone z papryką i cebulą

Składniki: 60 dag wołowiny 2 cebule strąk czerwonej papryki mąka tłuszcz sól pieprz Sposób wykonania: Mięso pokroić w plastry, które zbić lekko tłuczkiem po czym obtoczyć je w mące. Następnie obsmażyć mięso na rozgrzanym, tłuszczu, wówczas przełożyć go do rondla, podlać odrobiną wodą i trzymać na małym ogniu do miękkości mięsa. W między czasie pokroić…

Pieczeń wołowa z groszkiem

Składniki: 80 dag wołowiny 1 łyżeczka soli ½ łyżeczki pieprzu 4 łyżki roztopionego masła 75 dag zielonego groszku 10 dag masła Sposób wykonania: Mięso oprószyć solą oraz pieprzem po czym obsmażyć na rozgrzanym oleju. Następnie przełożyć mięso do brytfanny, wokół obsypując go groszkiem i posypując wiórkami masła. Wstawić pod przykryciem do piekarnika rozgrzanego do 150…

Mielona pieczeń z ananasem

Składniki: 80 dag mielonego mięsa 1 cebula 1 kromka chleba ½ szkl. soku pomidorowego 1 jajko olej 5 plastrów ananasa 1 łyżka masła sól pieprz Sposób wykonania: Cebulę posiekać a kromki chleba pokroić w małe kosteczki i dodać całość do mięsa razem z jajkiem i sokiem. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz…

Zrazy duszone z ziemniakami i grzybami

Składniki: 1 kg wołowiny 1 kg ziemniaków 4 cebule 5 dag suszonych grzybów 1 szkl. śmietany łyżka masła sól pieprz Sposób wykonania: Grzyby wcześniej namoczyć po czym gotować je około 30 minut, wówczas je odsączyć i pokroić w paseczki. W między czasie wołowinę pokroić w zrazy, które lekko zbić tłuczkiem i oprószyć pieprzem. Podsmażyć mięso…