Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: mięso z wieprzowiny

Gulasz wieprzowy z pigwą

Składniki: 1 kg łopatki wieprzowej 2 pigwy 2 cebule 3 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka cukru olej sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Cebulę obrać, drobno pokroić. W rondlu rozgrzać olej, dodać cebulę, chwilę smażyć mieszając, dodać koncentrat pomidorowy, dusić 3 minuty. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę o boku około 2 cm. Na patelni rozgrzać olej,…

Golonki ala Osobuco Millanese

Składniki: 2 – 3 małe golonki wieprzowe 5 łyżek oliwy 1 łyżka masła 1 szklanka wytrawnego białego wina pokrojone w paski skórka z cytryny i pomarańczy 2 kolorowe papryki 2 pomidory 1 szklanka gorącego wywaru mięsnego 1 cebula 3 ząbek czosnku 3 łyżki mąki 1 łyżeczki soli 1 łyżeczki pieprzu białego mielonego szczypta suszonego majeranku…