Składniki: 1 kg łopatki wieprzowej 2 pigwy 2 cebule 3 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka cukru olej sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Cebulę obrać, drobno pokroić. W rondlu rozgrzać olej, dodać cebulę, chwilę smażyć mieszając, dodać koncentrat pomidorowy, dusić 3 minuty. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę o boku około 2 cm. Na patelni rozgrzać olej,…
Tag: mięso z wieprzowiny
Schab
Schab wieprzowy w cieście francuskim z sosem żurawinowym
by Maria • • 0 Comments
Składniki: 1 kg środkowego schabu bez kości łyżeczka pieprzu 6 łyżek smalcu szklanka bulionu 1 jajko bułka tarta Ciasto: 25 dkg masła 25 dkg mąki 1 szklanki wody szczypta soli Sos: 2 łyżki masła 2 łyżki mąki szklanka bulionu 5 łyżek konfitury z żurawin sól Sposób przyrządzenia: Zacznijmy od przygotowania sosu. Z masła i mąki…
Wieprzowina
Golonki ala Osobuco Millanese
by Majka • • 0 Comments
Składniki: 2 – 3 małe golonki wieprzowe 5 łyżek oliwy 1 łyżka masła 1 szklanka wytrawnego białego wina pokrojone w paski skórka z cytryny i pomarańczy 2 kolorowe papryki 2 pomidory 1 szklanka gorącego wywaru mięsnego 1 cebula 3 ząbek czosnku 3 łyżki mąki 1 łyżeczki soli 1 łyżeczki pieprzu białego mielonego szczypta suszonego majeranku…