Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: mięso wołowe

Fajita Claudii

Składniki: 40dkg wołowinki (najlepiej rostbef) 2 papryki świeże (żółta i czerwona) 2 duże cebule 6 pieczarek garść fasoli szparagowej – 4-6 kwiatów kalafiora 4-6 kwiatów brokuł 2 szklanki ryżu przyprawa do fajity sos sojowy Sposób przyrządzenia: Wołowinę kroimy w cienkie paseczki, obtaczamy gęsto w przyprawie fajita, podsmażamy do miękkości na woku. Paprykę, cebulę i pieczarki…

Pierogi z mięsem

Składniki:
Ciasto:

  • 3 szklanki  mąki
  • 1 szklanka wody lub mleka
  • 1 łyżka masła lub oliwy
  • 1 jajko
  • sól

Farsz:

  • 1/2 kg gotowanego mięsa wołowego ( z rosołu),
  • 1 duża cebula
  • łyżka smalcu
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • sól, pieprz

Żeberka wołowe z piekarnika

Składniki: 1 kg żeberek 20 dkg boczku wędzonego 2  cebule 3 kolorowe papryki sól, pieprz, mielona papryka Sposób przyrządzenia: Żeberka umyć, osączyć, pokroić na porcje, przetrawić. Boczek pokroić w kostkę, częściowo stopić W naczyniu żaroodpornym, włożyć żeberka, polać wytopionym boczkiem, dodać obraną i pokrojoną w kostkę cebulę oraz paprykę, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180…

Zrazy wołowe zawijane pychotka

Składniki: 1 kg wołowiny (zrazówka, pierwsza krzyżowa) 6 łyżek oliwy 1 szklanka czerwonego wina mąka liść laurowy, ziele angielskie sól, pieprz Nadzienie: szynka wędzona w plastrach czosnek ogórek kiszony cebula ostra musztarda Sposób przyrządzenia: Umyte i osuszone mięso kroimy w poprzek włókien na plastry grubości 1 cm, przykrywamy folią i rozbijamy tłuczkiem z obu stron.…