Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: mięso wołowe

Dagestańska zupa Chinkał

Składniki: 50 dkg mięsa wołowego lub baraniego 2 litry wody 15 ziaren pieprzu 4 laurowe liście ugotowane al dente płaty makaronu lasania 2 pomidory 2 ząbki czosnku 1 łyżka masła Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, pokroić w grubą kostkę, zalać 2 litrami zimnej wody, doprowadzić do wrzenia, dodać liść laurowy, pieprz i powoli gotować aż mięso…

Polędwica wołowa z kolorowym farszem

Składniki: 1 kg polędwicy wołowej 1 łyżka masła olej Farsz: 10 dkg pieczarek 1 ugotowane na twardo jajko natka pietruszki 2 ząbki czosnku 1 cebulą sól, pieprz 2 łyżki oliwy 1 jajko Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, osuszyć. Polędwicę naciąć tak, aby powstała kieszeń. Pieczarki, cebulę oraz czosnek poddusić na oliwie, schłodzić. Dodać posiekane jajko ugotowane…

Fasolka szparagowa z wołowiną

Składniki: 1 kg wołowiny bez kości 1 kg fasoli szparagowej 30 dkg pomidorów 1 cebula natka pietruszki, bazylia, nać kolendry sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, pokroić w kostkę zalać minimalną ilością wody (tak aby mięso było przykryte, gotować na wolnym ogniu aż mięso zmięknie, a bulion zredukuje się do minimum. Dodać obraną i pokrojoną…