Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: mięso wieprzowe

Mięsne kuleczki do zup

Składniki: 250 g mięsa mielonego 1 jajko 2 łyżki bułki tartej natka pietruszki maggi Sposób wykonania: Do mięsa wbić jajka i dodać bułkę tartą oraz posiekaną natkę pietruszki. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku maggi. Z powstałej masy formować kuleczki, które gotować we wrzątku około 5 minut.

Flaki na soku z kiszonej kapusty

Składniki: 1 kg oczyszczonych flaków 8 szklanek soku z kiszonej kapusty 2 duże cebule 2 łyżki mąki 4 łyżki smalcu 2 liście laurowe 4 ziarenka ziela angielskiego 2 łyżki majeranku pieprz, sól do smaku Sposób przyrządzenia: Flaki umyć, włożyć do garnka, zalać wrząca wodą i obgotować. Odcedzić i ponownie obgotować, odcedzić, wystudzić i pokroić w…

Karkówka na słodko-kwaśno

Składniki: 1 kg karkówki 1 op. suszonych śliwek 1 op. moreli 1 słoik sosu słodko-kwaśnego 1 słoik sosu meksykańskiego ½ szkl. wody przyprawa do karkówki sól pieprz Sposób wykonania: Karkówkę pokroić w plastry, które oprószyć solą, pieprzem oraz przyprawą do karkówki. Wstawić do lodówki na całą noc. Następnego dnia mięso ułożyć w naczyniu żaroodpornym przekładając…

Pieczeń z żółtym serem

Składniki: 1 kg mielonego mięsa 3 jajka ½ pęczka koperku natka pietruszki szczypiorek 300 g żółtego sera bułka tarta sól pieprz Sposób wykonania: Do mięsa wbić jaja i dodać bułkę tartą. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku. Następnie rozsmarować masę mięsna na papierze do pieczenia posmarowanym olejem. Seler zetrzeć na tarce a zieleninę posiekać.…