Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: mięso mielone

Faszerowana cukinia Edyty

Mix kolorów i smaków. Pyszności przygotowane z warzyw. Dziś przepis na pyszną faszerowaną cukinię. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: cukinii, mięsa mielonego, pomidora i żółtego sera. 
 

Składniki:

  • 2 cukinie
  • 40 dag mielonego mięsa wieprzowo-wołowego
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 pomidor 
  • garść startego żółtego sera
  • 2 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz 

Mielone z ryżem i kapustą

Nie wiesz co przygotować na obiad? Wykonaj prosty przepis na mielone z ryżem i kapustą.
Pozostałe składniki przepisu: jajka, czosnek, cząber, bułka tarta. 
 

 

Składniki:

  • 50 dag mielonego mięsa z wieprzowiny
  • 1 woreczek ryżu 
  • ½  główki kapusty pekińskiej
  • ½ łyżeczki cząbru 
  • 2 jajka
  • 1 ząbek czosnku
  • pieprz
  • sól
  • 2 łyżki bułki tartej

Mielone szaszłyki Agaty

Na pewno zaciekawi Cię ten przepis na pyszne mielone szaszłyki.  Do ich wykonania potrzebujesz: mielonego mięsa, cebuli, czosnku oraz ziół i przypraw. 
 

Składniki:

  • ½  kg mięsa mielonego wołowego 
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka ostrej mielonej papryki  
  • 1 łyżeczka suszonej bazylii
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • sól
  • pieprz

Mielone na patyku

Poszukujesz nowych a przede wszystkim sprawdzonych przepisów? Idealnie trafiłeś. Mielone na patyku. Przepis zawiera: mięso mielone, czosnek, cebule, natkę pietruszki oraz kardamon. 
 

Składniki:

  • 500 gram mielonego mięsa mieszanego 
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • 1 papryczka chilii
  • ½ pęczka natki pietruszki 
  • 1 jajko
  • 2 łyżki bułki tartej
  • ½ łyżeczki kardamonu
  • ½ łyżeczki kminku
  • sól

Sos z mielonego mięsa do makaronów

Znakomite przepisy na sosy. Musisz je wypróbować. Sos z mielonego mięsa do makaronów. Do jego wykonania potrzebujesz: mielonego mięsa, pomidorów z puszki, czosnku i cebuli. 
 

Składniki:

  • 1 puszka pomidorów 
  • 30 dag mielonego mięsa (mieszanego)
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku 
  • 1 łyżka oliwy z oliwek 
  • 1 łyżeczka oregano
  • 1 łyżeczka bazylii 
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • sól
  • pieprz