Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Mielone z ryżem i kapustą

Nie wiesz co przygotować na obiad? Wykonaj prosty przepis na mielone z ryżem i kapustą.
Pozostałe składniki przepisu: jajka, czosnek, cząber, bułka tarta. 
 

 

Składniki:

  • 50 dag mielonego mięsa z wieprzowiny
  • 1 woreczek ryżu 
  • ½  główki kapusty pekińskiej
  • ½ łyżeczki cząbru 
  • 2 jajka
  • 1 ząbek czosnku
  • pieprz
  • sól
  • 2 łyżki bułki tartej

Sposób wykonania:

  1. Ryż ugotować według opisu na opakowaniu.
    Następnie do miski przełożyć mięso mielone.
    Dodać do niego drobno poszatkowaną kapustę.
    Wbić jajka i wrzucić cząber oraz obrany czosnek przeciśnięty przez praskę.
    Na koniec dodać jeszcze ugotowany ryż oraz bułkę tartą.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Z powstałej masy formować owalne kotlety.
    Kłaść je na patelni z rozgrzanym olejem.
    Smażyć z obu stron na zloty kolor. 
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *