Kolejna propozycja na znakomity krem. Będziesz zaskoczony jaki dobry. Krem brokułowy Kornelii. Do jego wykonania potrzebujesz: brokułu, bulionu warzywnego, żółtego sera i śmietany.
Składniki:
- 1,5 l bulionu warzywnego
- 1 brokuł
- 5 łyżek śmietany 36%
- 10 dag żółtego sera
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Brokuł dokładnie oczyścić i podzielić na pojedyncze różyczki.Wówczas przełożyć je do garnka i zalać bulionem warzywnym.Gotować na małym ogniu około 15 minut do miękkości brokułów.Po tym czasie zdjąć garnek z ognia.Wyjąć kilka różyczek do dekoracji a do reszty wlać śmietanę.Całość dokładnie zmiksować na gładki krem.Następnie wrzucić jeszcze starty żółty ser i wymieszać.Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Przed podaniem dodać wcześniej odłożone różyczki brokuła.
Liczba porcji: 4