Składniki: 1,5 kg steków wołowych Marynata: ½ łyżeczki soli 1/3 łyżeczki czosnku w proszku 1/3 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu 1 łyżeczka sproszkowanej cebuli 1 łyżeczka glutaminianu sodu ¼ szklanki sosu Worcestershire ¼ szklanki sosu sojowego sos Tabasco do smaku Sposób przyrządzenia: Steki mocno schłodzić co ułatwi nam pokrojenie go w paski o grubości około 3…
Tag: mięsne
Listy
Mięso aligatora duszone w warzywach
by Ryszard Kowal • • 0 Comments
Składniki: 1,5 kg mięsa z aligatora 1 łyżka sosu do steków ½ szklanki pokrojonych w plastry warzyw korzeniowych (marchew, pietruszka, seler) 1 szklanka mąki 3 obrane, posiekane cebule 1 oczyszczona, pokrojona w paseczki zielona papryka ½ szklanki posiekanej szalotki 8 posiekanych łodyg selera naciowego 1 szklanka sosu pomidorowego 2 pokrojone w kostkę pomidory 1 szklanka…
Listy
Kotleciki z orzechami na grilla Iwony
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Listy
Kebab w wersji Egipskiej Iwony
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Listy
Marynata do mięs z grilla Iwony
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 1 średnia pokrojona w krążki cebula 4 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku ¼ litra mocnego czerwonego wina 7 łyżek oleju 2 łyżki słodkiej papryki w proszku 1 łyżeczka rozmarynu w proszku szczypta ostrej papryki w proszku Sposób przyrządzenia: W miseczce wymieszać wszystkie składniki marynaty, przyprawić mięso i odstawić na 3-4 godziny w chłodne miejsce.…