Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: mięsne

Kurczak gotowany w warzywach Iwony

Składniki: ½ kg kury 1 marchewka 1 pietruszka kawałek selera 1 łyżka oleju sojowego szczypta estragonu łyżeczka masła natka pietruszki ,sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia:  Kurę umyć, zalać wodą niewielka ilością i gotować pod przykryciem. Warzywa umyć,  obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, poddusić na oleju , dodać do kury i doprawić…

Smażone nerki wieprzowe z pomidorami

Składniki: 4 nerki wieprzowe lub cielęce 2 pomidory mąka olej sól, pieprz do smaku posiekana natka pietruszki Sposób przyrządzenia: Nerki umyć, przekroić je na połowę, zalać zimną wodą, odstawić na 3 godziny kilkakrotnie zmieniając wodę. Z wymoczonych nerek wyciąć białe części. Tak przygotowane nerki pokroić w poprzek na plastry, przyprawić, obtoczyć w mące, smażyć z…

Ozór wołowy w sosie jabłkowym

Składniki: ozór wołowy lub ozorki wieprzowe 1 korzeń pietruszki 1 cebula 1 marchewka kawałek selera liść laurowy, ziele angielski do smaku sól, pieprz Sos: 2 kwaśne jabłka 3 łyżki czerwonego, wytrawnego wina szczypta otartej z cytryny skórki sól, biały pieprz, cukier do smaku Sposób przyrządzenia: Ozór dokładnie wyszorować pod bieżącą wodą. Zalać wrzątkiem, chwilę gotować,…