Składniki: ½ kg żołądków drobiowych ½ kg pieczarek 2 średnie cebule 3 łyżki przecieru pomidorowego sól, pieprz do smaku olej do smażenia Sposób przyrządzenia: Ugotować żołądki, aż będą miękkie, pokroić w plasterki. Pieczarki oczyścić, cebulę obrać i pokroić w plastry, poddusić na tłuszczu, podlać wodą, dodać żołądki, przecier pomidorowy, dusić jeszcze około 15-20 minut, przyprawić…
Tag: mięsne
Listy
Kaczka z jabłkami, rodzynkami i czosnkiem Iwony
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Listy
Paprykarz z kurczaka Iwony
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 6 udek z kurczaka 4 łyżki oleju 4 czerwone papryki 4 pomidory 2 średnie cebule ¾ szklanki kwaśnej śmietany 1 łyżeczka mąki sól, pieprz do smaku słodka mielona papryka ½ szklanki posiekanej zielonej natki pietruszki Sposób przyrządzenia: Udka z kurczaka umyć, posolić, posypać papryką i zostawić na 30 minut. Cebulę obrać, drobno posiekać, zeszklić…