Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: mięsne

Drobiowe żołądki z pieczarkami Iwony

Składniki: ½  kg żołądków drobiowych ½ kg pieczarek 2 średnie cebule 3 łyżki przecieru pomidorowego sól, pieprz do smaku olej do smażenia Sposób przyrządzenia: Ugotować żołądki, aż będą miękkie, pokroić w plasterki. Pieczarki oczyścić, cebulę obrać i pokroić w plastry, poddusić na tłuszczu, podlać wodą, dodać żołądki, przecier pomidorowy, dusić jeszcze około 15-20 minut, przyprawić…

Paprykarz z kurczaka Iwony

Składniki: 6 udek z kurczaka 4 łyżki oleju 4 czerwone papryki 4 pomidory 2 średnie cebule ¾ szklanki  kwaśnej śmietany 1 łyżeczka mąki sól, pieprz do smaku  słodka mielona papryka ½ szklanki posiekanej zielonej natki pietruszki Sposób przyrządzenia: Udka  z kurczaka umyć, posolić, posypać papryką i zostawić na 30 minut. Cebulę  obrać, drobno posiekać, zeszklić…