Składniki: 2 kg szynki ½ kg warzyw 2 duże cebule 1 ½ szklanki zielonych oliwek konserwowych 1 ½ łyżki przyprawy do mielonego mięsa olej zielona pietruszka, sałata lodowa Sposób przyrządzenia: Na patelni z mocno rozgrzanym olejem podsmażyć obraną i pokrojoną w piórka cebulę, doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać oliwki, wymieszać. Mięso przeciąć w…
Tag: mięsne
Listy
Piersi z kurczaka w pomarańczowej glazurze Iwony
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Listy
Indycze udko z pastą ziołową Iwony
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 1 duża pierś z indyka 2-3 cebule 3-4 ząbki czosnku ½ kg pomidorów 2 łyżki masła sól, pieprz do smaku ½ łyżeczki ziół, rozmarynu i tymianku 2 łyżki musztardy 2 łyżeczki mielonej słodkiej papryki 2 łyżki octu winnego cukier do smaku 2 łyżeczki posiekanego szczypiorku zioła prowansalskie do smaku 7 łyżek oleju Sposób przyrządzenia:…
Listy
Drobiowy paprykarz z indyka z kukurydzą Iwony
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 1 duża pierś z indyka / około50-60 dkg / 2-3 czerwone papryki 1 duża cebula 1 puszka kukurydzy konserwowej 5 dkg sklarowanego masła sól, pieprz do smaku ½ szklanka bulionu drobiowego ½ szklanki posiekanej zielonej natki pietruszki 1-2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki Sposób przyrządzenia: Piersi z indyka umyć, osączyć oprószyć solą i pieprzem do…
Listy
Drobiowo-serowe kotleciki na ostro Iwony
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 30 dkg pleśniowego sera ½ kg piersi z kurczaka 4 jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej ½ łyżeczki ostrej papryki pieprz, sól do smaku ½ czerwonej papryki ½ żółtej papryki 4 łyżki oleju 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki Sposób przyrządzenia: Piersi z kurczaka umyć, osączyć pokroić na drobniutkie paseczki. Odstawić na 20 minut w chłodne…