Składniki: 8 kotletów schabowych ½ szklanki musztardy francuskiej 2 łyżeczki zielonego konserwowego pieprzu 4 łyżki musztardy chrzanowej 2 średnie posiekane cebule 2 łyżki tartego chrzanu pieprz cytrynowy słodka mielona papryka olej mąka Sposób przyrządzenia: Kotlety rozbić, oprószyć cytrynowym pieprzem. Musztardy wymieszać z chrzanem, cebulą i zielonym pieprzem, dodać 2 łyżki wody, doprawić do smaku papryką,…
Tag: mięsne
Listy
Aromatyczne żeberka w grzybowym sosie ze śliwkami Iwony
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Listy
Duszone żeberka pachnące kminkiem i ziołami Iwony
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 1 kg żeberek 2 cebule 2 łyżki kminku 2 łyżki ziół prowansalskich ½ szklanki mąki sól, pieprz do smaku olej Sposób przyrządzenia: Żeberka umyć, osuszyć na papierowym ręczniku, pokroić na porcje, oprószyć solą i mąką. Na rozgrzanym oleju podsmażyć na złocisty kolor z każdej strony, przełożyć do garnka i posypać kminkiem i ziołami prowansalskimi,…
Listy
Kotlety schabowe w czerwonym winie Iwony
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 8 kotletów schabowych przyprawa do mięsa 8 łyżek suszonej żurawiny 25 dkg sera Gouda ½ szklanki koncentratu pomidorowego ¾ szklanki czerwonego wytrawnego wina szklanka mąki sól, pieprz do smaku olej Sposób przyrządzenia: Kotlety schabowe rozbić , oprószyć przyprawą do mięsa i posmarować z jednej strony koncentratem pomidorowym. Na każdym plastrze ułożyć po łyżce żurawin,…
Listy
Wołowina z marynaty szpikowana słoninką
by Paulina Łata • • 0 Comments
Składniki: 2 kg wołowiny bez kości 10 dkg słoniny 1 ½ łyżeczki słodkiej papryki 1 ½ łyżeczki mąki 3 łyżki oleju 1 duża cebula 5 suszonych grzybków ¾ szklanki śmietany 3 łyżeczki mąki sól, pieprz do smaku Marynata: 2 ½ szklanki wody 3 liście laurowe 5 ziaren pieprzu 5 ziaren jałowca cebula ½ szklanki octu…