Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: mięs

Farsz grzybowy do pyz

Składniki: 10 suszonych grzybów 2 jajka ugotowane na twardo 1 bułka cebula 2 łyżki masła 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Grzyby zalać wodą i odstawić na noc. Następnego dnia grzyby odsączyć a powstałym wywarem zalać bułkę pokrojoną w kostkę. Cebulę posiekać i podsmażyć na rozgrzanym maśle. Grzyby, jajka oraz bułkę zemleć…

Pasta szynkowa z jajem

Składniki: 200 g wędzonej chudej szynki łyżka startej musztardy 2 jajka ugotowane na twardo 3-4 łyżki gęstej śmietany sól pieprz Sposób wykonania: Szynkę razem z jajkiem zemleć w maszynce po czym dodać śmietanę oraz musztardę. Całość dokładnie zmiksować na jednolita masę. Na koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Domowy smalec ze śliwkami

Składniki: 500 g słoniny 1 cebula 5-6 suszonych śliwek ½ łyżeczki suszonego estragonu ½ łyżeczki suszonego tymianku łyżka pestek słonecznika sól pieprz Sposób wykonania: Śliwki zalać wodą i odstawić na godzinę po czyj odsączyć i drobno posiekać. Następnie cebulę zetrzeć na tarce i wrzucić ją do stopionej słoniny. Wrzucić jeszcze śliwki, słonecznik oraz zioła. Całość…

Kostki chleba zapiekane w jajku

Składniki: 6 jajek 4 łyżki śmietanki 3 łyżki masła 4 kromki razowego chleba sól 3 łyżki posiekanego szczypiorku Sposób wykonania: Chleb pokroić w kostkę poczym obsmażyć je na rozgrzanym maśle. W między czasie jajka roztrzepać z  śmietanką i solą po czym zalać nimi podrumieniony chleb. Trzymać na małym ogniu do momentu, aż jajko się zetnie.…

Farsz z płucek cielęcych do pierogów

Składniki: 700 g płucek cielęcych 2 szkl. bulionu kajzerka mleko 2 cebule 2 łyżki masła sól pieprz Sposób wykonania: Płucka ugotować w bulionie po czym je odcedzić i zemleć w maszynce. Następnie cebulę posiekać i zeszklic na rozgrzanym maśle, wówczas dodać do niej kajzerkę namoczona w mleku i całość dokładnie utrzeć, wówczas dodać płucka. Wymieszać…