Składniki: 400 g mielonej cielęciny 3 filety solonego śledzia ćwierć szklanki mleka cebula łyżka masła łyżeczka pieprzu sól Sposób wykonania: Filety zalać mlekiem i odstawić na 1 godzinę. Po tym czasie odcedzić i pokroić w kostkę. Następnie posiekać cebulę i zeszklić ja na rozgrzanym maśle, wówczas dodać do niej śledzie oraz cielęcinę. Całość dokładnie wymieszać…
Tag: mięs
Dodatki
Farsz z kury i ryżu do pierogów
by Róża Gołąb • • 0 Comments
Składniki: 500 g ugotowanej kury 1 szkl. ugotowanego ryżu 2 łyżki masła łyżka gęstej śmietany sól ½ łyżeczka gałki muszkatołowej Sposób wykonania: Mięso z kury posiekać po czym przesmażyć na rozgrzanym maśle. Następnie dodać do niego ryż oraz śmietanę. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz gałkę muszkatołową.
Dodatki
Grzanki z serowo-piwnym masłem
by Mariusz Jackowski • • 0 Comments
Składniki: jajko 1 szkl. piwa 2 łyżki masła 45dag cheddara 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka papryki w proszku Sposób wykonania: Masło roztopić, dodać do niego ser i mieszać cały czas do stopienia się sera. Następnie powoli dolewać piwo, całość dokładnie wymieszać aby powstała gładką masa, wówczas dodawać roztrzepane jajko, musztardę oraz paprykę. Powstałą masę przełożyć…
Dodatki
Farsz z ziemniaczany do pieczonych pierogów
by Grażyna Zygmunt • • 0 Comments
Składniki: 600 g ugotowanych ziemniaków 100 g kaszy gryczanej 3 łyżki smalcu 1-2 cebule sól pieprz 1 surowe jajko Sposób wykonania: Kaszę zalać osolonym wrzątkiem i gotować około 5-6 minut po czym ją odcedzić i odstawić do ostygnięcia. W między czasie cebulę posiekać i zeszklić ją na smalcu, wówczas wrzucić kaszę. Nie przerywając mieszania smażyć…