Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: mięs

Puree z czosnku Ali

Składniki: 2 główki czosnku 200 ml mleka 2 łyżki tartej bułki gałka muszkatołowa sól pieprz Sposób wykonania: Obrany czosnek zalać mlekiem i gotować około 20 minut. Po tym czasie dodać tartą bułkę, wymieszać i zdjąć z ognia na 5 minut. Następnie doprawić do smaku solą, pieprzem oraz gałką muszkatołowa po czym całość zmiksować na gładkie…

Węgierskie kulki

Składniki: 2 jajka szczypta soli 400 g mąki 200 ml wody sodowej Sposób wykonania: Podane składniki zagnieść ze sobą, ciasto powinno być troszkę gęstsze niż nasze kluski lane. Następnie przez specjalne sito o otworach wielkości wiśni przecierać ciasto na osolony wrzątek i przez chwilę gotować.

Rzodkiewka ze śmietaną i jajkami

Składniki: 20 dag rzodkiewki 1/8 l śmietany 2 jajka ugotowane na twardo 1 łyżka posiekanego koperku sól Sposób wykonania: Oczyszczane rzodkiewki zetrzeć na tarce. Następnie jajka posiekać i dodać do rzodkiewki. Polać całość majonezem i posypać posiekanym koperkiem. Całość wymieszać i doprawić do smaku solą.

Pikantne orzechy pecan

Składniki: 2 łyżki niesolonego masła ½ kg obranych niesolonych orzechów pecan 2 łyżki jasnego sosu sojowego 1 łyżka sosu hoisin kilka kropel sosu z ostrej papryki Sposób wykonania: Orzechy wrzucić do rondla z rozgrzanym masłem. Trzymać na ogniu aż wszystkie orzechy pokryją się masłem, wówczas dodać sos hosin, sos sojowy i sos z papryki. Całość…