Składniki: 2 główki czosnku 200 ml mleka 2 łyżki tartej bułki gałka muszkatołowa sól pieprz Sposób wykonania: Obrany czosnek zalać mlekiem i gotować około 20 minut. Po tym czasie dodać tartą bułkę, wymieszać i zdjąć z ognia na 5 minut. Następnie doprawić do smaku solą, pieprzem oraz gałką muszkatołowa po czym całość zmiksować na gładkie…
Tag: mięs
Dodatki
Pasta z czarnych oliwek z anchois i kaparami
by Katarzyna Wojtas • • 0 Comments
Składniki: 250 g czarnych oliwek 3 ząbki czosnku 4 filety anchois 3 łyżki kaparów 4 łyżki oliwy z oliwek sól Sposób wykonania: Czosnek, kapary, oliwki oraz anchois pokroić na mniejsze kawałki po czym razem je zmiksować. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Dodatki
Węgierskie kulki
by Laura Frątczak • • 0 Comments
Składniki: 2 jajka szczypta soli 400 g mąki 200 ml wody sodowej Sposób wykonania: Podane składniki zagnieść ze sobą, ciasto powinno być troszkę gęstsze niż nasze kluski lane. Następnie przez specjalne sito o otworach wielkości wiśni przecierać ciasto na osolony wrzątek i przez chwilę gotować.
Dodatki
Rzodkiewka ze śmietaną i jajkami
by Ola • • 0 Comments
Składniki: 20 dag rzodkiewki 1/8 l śmietany 2 jajka ugotowane na twardo 1 łyżka posiekanego koperku sól Sposób wykonania: Oczyszczane rzodkiewki zetrzeć na tarce. Następnie jajka posiekać i dodać do rzodkiewki. Polać całość majonezem i posypać posiekanym koperkiem. Całość wymieszać i doprawić do smaku solą.
Dodatki
Pikantne orzechy pecan
by Daria Niemczyk • • 0 Comments
Składniki: 2 łyżki niesolonego masła ½ kg obranych niesolonych orzechów pecan 2 łyżki jasnego sosu sojowego 1 łyżka sosu hoisin kilka kropel sosu z ostrej papryki Sposób wykonania: Orzechy wrzucić do rondla z rozgrzanym masłem. Trzymać na ogniu aż wszystkie orzechy pokryją się masłem, wówczas dodać sos hosin, sos sojowy i sos z papryki. Całość…