Składniki: 1 kg świeżych grzybów leśnych 2 czerstwe bułki ½ szklanki bułki tartej 1 szklanka śmietany ½ szklanki mleka 5 łyżek oleju 2 jajka zielona pietruszka i koper sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Miąższ bułki namoczyć w mleku, dokładnie odcisnąć po namoknięciu. Umyte i obsączone grzyby pokroić bardzo drobno w kostkę. Dodać przyprawy, jajka, bułkę, dokładnie…
Tag: mielony
Drób
Kotlet drobiowy po białorusku
by Katarzyna • • 0 Comments
Składniki: 50 dkg piersi z kurczaka 2 dkg suszonych grzybów 2 łyżki mleka 2 jajka 1 cebula masło bułka tarta sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Grzyby namoczyć w ciepłej, przegotowanej wodzie na 1 godzinę, obgotować prze 2 minuty, odcedzić. Cebulę obrać, pokroić, zeszklić na maśle. Mięso, cebulę i grzyby zemleć w maszynce do mięsa, dodać mleko,…
Grill
Paluszki z mielonego mięsa pieczone na grillu
by Bahus • • 0 Comments
Drób
Kotlety pożarskie (przepis z komentarzem)
by Bahus • • 0 Comments
Jednym z najbardziej rozpowszechnionych dań kuchni rosyjskiej są kollety. Bywają kotlety bite, naturalne (z cienkich plastrów baraniny, cielęciny lub wieprzowiny) i mielone (z mielonego mięsa wołowego, baraniego, wieprzowego, cielęcego). Oprócz tego kotlety przyrządza się z kury, z ryby, z dziczyzny, są także kotlety z buraków, z fasoli, z kapusty, z marchwi i wiele, wiele…