Składniki: 1 kg mielonego mięsa mieszanego 10 liści kapusty włoskiej 2 kajzerki 1 ½ szklanki mleka 10 parówek 2 średnie cebule 2 jajka 5 łyżek oleju sól, pieprz do smaku Sposób wykonania: Liście kapusty opłukać, włożyć do wrzątku na 1-2 minuty, zblanszować, wyjąć i przelać zimną wodą, dokładnie osuszyć. Kajzerkę namoczyć w mleku. Parówki …
Tag: mielone
Listy
Zupa cebulowa z pachnącymi czosnkiem klopsikami wołowymi
by Karolina Nocka • • 0 Comments
Składniki: 1 puszka piure pomidorowego 1 puszka czerwonej fasoli 1 opakowanie zupy cebulowej w proszku 1 szklanka pokrojonej w kostkę marchewki 1 szklanka ugotowanego ryżu 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól, pieprz 1,5 litra wody Klopsiki: 25 dkg mielonej wołowiny 25 dkg pokrojonej w małą kostkę kiełbasy 1 jajko sól, pieprz do smaku 6 zgniecionych…
Listy
Zawiesista zupa jarzynowa z mieloną wołowiną
by Karolina Król • • 0 Comments
Składniki:
- 50 dkg chudej mielonej wołowiny
- 4 łodygi selera naciowego pokrojone w 2 cm kawałki
- 1 cebula pokrojone w pół plastry o grubości 5 mm
- 1 oczyszczona, pokrojona w paski zielona papryka
- 1 posiekany ząbek czosnku
- 2 szklanki wody
- 2 szklanki nie solonego soku pomidorowego
- 1 puszka pokrojonych pomidorów
- 1 szklanka sosu pomidorowego
- 2 kostki bulionu wołowego
- 2 łyżeczki chili mielonego
- 2 puszki wypłukanej białej fasoli konserwowej
- 2 szklanki posiekanej kapusty