Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: mielone

Mielone z parówkami Iwony

Składniki: 1 kg mielonego mięsa  mieszanego 10 liści kapusty włoskiej 2 kajzerki 1 ½ szklanki mleka 10 parówek 2 średnie cebule 2 jajka 5 łyżek oleju sól, pieprz do smaku   Sposób wykonania: Liście kapusty opłukać, włożyć do wrzątku na 1-2 minuty, zblanszować, wyjąć i przelać zimną wodą, dokładnie osuszyć. Kajzerkę namoczyć w mleku. Parówki …

Zupa cebulowa z pachnącymi czosnkiem klopsikami wołowymi

Składniki: 1 puszka piure pomidorowego 1 puszka czerwonej fasoli 1 opakowanie zupy cebulowej w proszku 1 szklanka pokrojonej w kostkę marchewki 1 szklanka ugotowanego ryżu 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól, pieprz 1,5 litra wody Klopsiki: 25 dkg mielonej wołowiny 25 dkg pokrojonej w małą kostkę kiełbasy 1 jajko sól, pieprz do smaku 6 zgniecionych…

Zawiesista zupa jarzynowa z mieloną wołowiną

Składniki:

  • 50 dkg chudej mielonej wołowiny
  • 4 łodygi selera naciowego pokrojone w 2 cm kawałki
  • 1 cebula pokrojone w pół plastry o grubości 5 mm
  • 1 oczyszczona, pokrojona w paski zielona papryka
  • 1 posiekany ząbek czosnku
  • 2 szklanki wody
  • 2 szklanki nie solonego soku pomidorowego
  • 1 puszka pokrojonych pomidorów
  • 1 szklanka sosu pomidorowego
  • 2 kostki bulionu wołowego
  • 2 łyżeczki chili mielonego
  • 2 puszki wypłukanej białej fasoli konserwowej
  • 2 szklanki posiekanej kapusty