Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: mielone mięso

Zapiekane cukinie Marka

Składniki: 80 g ryżu 150 g mielonego mięsa 3 cukinie 120 g żółtego sera ostra papryka słodka papryka oregano pieprz sól ząbek czosnku Sposób wykonania: Ryż ugotować według opisu na opakowaniu. W miedzy czasie cukinie przekroić wzdłuż na pół i wydrążyć miąższ. Następnie ugotowany ryż dodać do mięsa, dokładnie wymieszać. Doprawić do smak i napełnić…

Faszerowane ziemniaki

Składniki: 2 kg ziemniaków ½ kg mielonego mięsa cebula sól pieprz natka pietruszki olej Sposób wykonania: Z obranych ziemniaków odciąć z jednej strony czubek a z reszty wydrążyć miąższ. Następnie cebulę posiekać i dodać do mięsa, wymieszać i napełnić połówki ziemniaków. Przykryć odciętymi czubkami i ułożyć na blasze, posmarowanej olejem. Posypać natką pietruszki  i wstawić…

Makaron z mielonym i grzybami

Składniki: ½ kg mięsa mielonego 25 dag grzybów 25 dag makaronu świderki cebula olej łyżka mąki sól pieprz vegeta natka pietruszki 1/3 szkl. wrzącej wody Sposób wykonania; Makaron ugotować według opisu na opakowaniu. W między czasie posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym oleju po czym dodać do niej mięso. Trzymać na ogniu aż całość się podsmażyć,…

Zupa o smaku pizzy

Składniki: ½ kg mielonego mięsa ½ kg pieczarek 3 cebule 2 puszki pomidorów 1 serek topiony 3 łyżki przyprawy do pizzy 2 kostki rosołowe maggi oliwa Sposób wykonania: Mięso lekko obsmażyć na rozgrzanej oliwie, wówczas dodać posiekaną cebulę oraz pokrojone pieczarki. Całość wymieszać i trzymać na ogniu jeszcze kilka minut. Po tym czasie przełożyć całość…

Kapuściany kociołek

Składniki: 1 główka kapusty 1 puszka groszku 1 mały przecier pomidorowy 1 cebula 25 dag mielonego mięsa 2 łyżki oleju Vegeta mielona papryka Sposób wykonania: Kapustę poszatkować po czym zalać osoloną wodą i doprowadzić do wrzenia i ugotować W między czasie cebulę oraz mięso pokroić w kostkę i podsmażyć na rozgrzanym oleju po czym dodać…