Składniki: 200 g masła 50 g filetów kilki Sposób wykonania: Kilkę dokładnie oczyścić po czym przetrzeć przez sito. Następnie dodać ja do miękkiego masła. Całość dokładnie wymieszać, uformować bloczek i schłodzić go w lodówce.
Tag: masło
Cebula
Soczewica ze słoniną i cebulką
by Żaneta Boroń • • 0 Comments
Warzywa
Soczewica z masłem
by Natalia Machnik • • 0 Comments
Dodatki
Grzanki do bulionu
by Tomasz Kluski • • 0 Comments
Składniki: ½ białego czerstwego chleba 2 łyżki masła ½ szkl. starego żółtego sera Sposób wykonania: Z chleba odkroić skórkę a miąższ pokroić na cienkie paseczki, które posmarować masłem. Posypać je jeszcze startym serem. Wstawić do rozgrzanego piekarnika i podrumienić.