Składniki: 150 g masła 100 g chudej szynki łyżeczka soku z cytryny łyżka wódki łyżka posiekanej natki pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Masło zmiksować razem z wódką oraz sokiem z cytryny po czym dodać drobno posiekaną szynkę oraz natkę pietruszki. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Tag: masło
Przekąski
Kanapki z masłem i serkiem topionym
by Konrad Piróg • • 0 Comments
Składniki: 150 g masła 150 g serka topionego 300 g bułki paryskiej natka pietruszki Sposób wykonania: Serek topiony dodać do niego masło. Całość dokładnie wymieszać i uformować z masy batonik w kształcie prostokąta. Wstawić go do lodówki aby zastygł. Następnie pokroić go w cienkie plasterki i układać na kromkach bułki. Przed podaniem udekorować jeszcze posiekaną…
Kabaczki
Kabaczek makaronowy z masłem
by Edyta Cichecka • • 0 Comments
Składniki: 1 kabaczek makaronowy 4 łyżki masła sól pieprz Sposób wykonania: Kabaczek oczyścić po czyn nakłuć go widelcem ze wszystkich stron. Przełożyć do brytfanny i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 30 minut. Po tym czasie przekroić go na pół i usunąć płyn który powstał oraz pestki. Następnie miąższ wymieszać razem z masłem…
Szparagi
Szparagi z masłem
by Lucyna Janiec • • 0 Comments
Boczniaki
Boczniaki smażone
by Natalia Szlachta • • 0 Comments
Składniki: 800 g boczniaków 1 cebula 2 łyżki masła sól pieprz Sposób wykonania: Boczniaki dokładnie oczyścić, duże można pokroić na mniejsze kawałki. Ułożyć blaszkami do dołu i odstawić do osuszenia. W między czasie posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym maśle po czym dodać boczniaki. Trzymać na małym ogniu, do lekkiego zarumienienia się. Przed podaniem oprószyć solą…