Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: marynata

Szaszłyki przepisu Danuty

Wypróbuj przepis na smakowite szaszłyki przepisu Danuty. Do ich wykonania będziesz potrzebować: mięsa wieprzowego, miodu, oliwy z oliwek oraz czosnku i curry. 
 

Składniki:

  • ½ kg mięsa wieprzowego
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżki oliwy z oliwek 
  • 3 łyżeczki słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka chili
  • 1,5 łyżki curry
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
 

Skrzydełka przepisu Eweliny

A teraz przepis dla miłośników ostrych smaków. Czyli pomysł na przygotowanie skrzydełek przepis Eweliny. Lista zakupów: skrzydełka z kurczaka, miód, musztarda i oliwa z oliwek. 
 

Składniki:

  • ½ kg skrzydełek z kurczaka 
  • 2 łyżki miodu
  • 4 łyżki gruboziarnistej musztardy 
  • 2 łyżki oliwy  z oliwek 
  • 2 łyżeczki tabasco
  • 1/3 łyżeczki chili w proszku 
  • sól

Pałeczki jagnięce z grilla

Baza najlepszych przepisów na potrawy z grilla. Tym razem przepis na pałeczki jagnięce z grilla. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: kotlecików jagnięcych z kością, oliwy z oliwek, rozmarynu i mięty.   
 

Składniki:

  • 4 kotleciki jagnięce z kością
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • garstka świeżego rozmarynu
  • garstka świeżej  mięty
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • pieprz
 

Pieczone żeberka Dominika

Zastanawiasz się co przygotować dziś na obiad? Wykonaj przepis na znakomite żeberka. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: żeberek, miodu, musztardy oraz sosu sojowego.    
 

Składniki:

  • 1 kg żeberek 
  • 3 łyżki miodu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 2 łyżki octu winnego
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 3 łyżki wódki
  • 1/2 łyżeczki rozmarynu
  • sól
  • pieprz
 

Pieczony karczek Weroniki

Tysiące sprawdzonych przepisów. Wypróbuj dziś z nami przepis na pieczony karczek Weroniki. Aby go wykonać oprócz mięsa będziesz potrzebować: czosnku, tymianku, rozmarynu i listków laurowych.  
 

Składniki:

  • 2 kg chudego karczku wieprzowego
  • 1 główka czosnku
  • 2 gałązki rozmarynu
  • 6 gałązek tymianku
  • 6 listków laurowych 
  • 8 łyżek octu balsamicznego
  • sól
  • pieprz