Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pałeczki jagnięce z grilla

Baza najlepszych przepisów na potrawy z grilla. Tym razem przepis na pałeczki jagnięce z grilla. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: kotlecików jagnięcych z kością, oliwy z oliwek, rozmarynu i mięty.   
 

Składniki:

  • 4 kotleciki jagnięce z kością
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • garstka świeżego rozmarynu
  • garstka świeżej  mięty
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • pieprz
 

Sposób wykonania:

  1. Mięso dokładnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.
    Następnie do miseczki przelać oliwę z oliwek, sok sojowy i ocet balsamiczny.
    Dodać obrany czosnek przeciśnięty przez praskę oraz posiekany rozmaryn i miętę.
    Całość dokładnie wymieszać i na koniec doprawić jeszcze do smaku pieprzem.
    Soli już nie dodajmy, gdyż sos sojowy jest już wystarczająco słony.
    Powstałą marynatą dokładnie natrzeć mięso.
    Marynować kilka godzin.
    Po tym czasie kłaść pałeczki na rozgrzanym ruszcie i grillować na złoto z obu stron.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *