Baza najlepszych przepisów na potrawy z grilla. Tym razem przepis na pałeczki jagnięce z grilla. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: kotlecików jagnięcych z kością, oliwy z oliwek, rozmarynu i mięty.
Składniki:
- 4 kotleciki jagnięce z kością
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- garstka świeżego rozmarynu
- garstka świeżej mięty
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka sosu sojowego
- 1 łyżka octu balsamicznego
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Mięso dokładnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.Następnie do miseczki przelać oliwę z oliwek, sok sojowy i ocet balsamiczny.Dodać obrany czosnek przeciśnięty przez praskę oraz posiekany rozmaryn i miętę.Całość dokładnie wymieszać i na koniec doprawić jeszcze do smaku pieprzem.Soli już nie dodajmy, gdyż sos sojowy jest już wystarczająco słony.Powstałą marynatą dokładnie natrzeć mięso.Marynować kilka godzin.Po tym czasie kłaść pałeczki na rozgrzanym ruszcie i grillować na złoto z obu stron.
Liczba porcji: 4