Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krem z dyni Patrycji

Odkrywamy ciekawe pomysły na zupy kremy. Dziś przepis na dynię w roli głównej. O wykonania tego przepisu będziesz potrzebować: dyni, cebuli, czosnku i oliwy z oliwek. 
 

Składniki:

  • 1,5 kg dyni  
  • 2 cebule
  • 1 ząbek czosnku
  • 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej
  • 2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka masła
  • sól
  • pieprz
  • jogurt naturalny do dekoracji
  • pestki dyni do posypania
 

Sposób wykonania:

  1. Obraną cebulę posiekać a czosnek przecisnąć przez praskę.
    Wrzucić do rondelka z rozgrzaną oliwą  z oliwek i lekko przesmażyć.
    Wówczas dodać obraną dynię pokrojoną na mniejsze kawałki.
    Trzymać chwilę razem po czym zalać całość bulionem.
    Gotować około 15 minut do miękkości dyni.
    Wówczas zdjąć rondelek z ognia.
    Dodać do niego jeszcze gałkę muszkatołową, czerwoną paprykę oraz masło.
    Całość dokładnie zblendować na gładki, jednolity krem.
    Gotowy doprawić jeszcze do smaku solą oraz pieprzem.
    Przed podaniem udekorować keksem jogurtu naturalnego oraz posypać pestkami dyni, uprażonych na suchej patelni. 
     

Liczba porcji: 5

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *