Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Bruschetta Pauliny

Wyszukaj swój ulubiony przepis i ciesz się znakomitym smakiem. Bruschetta Pauliny to nasza dzisiejsza pozycja. Do jej wykonania potrzebujesz: bagietki, pomidorów, czosnku i oliwy z oliwek. 
 

Składniki:

  • 1 bagietka
  • 4 pomidory
  • 3 ząbki czosnku
  • kilka listków świeżej bazylii
  • ½ łyżeczki ziół prowansalskich 
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Bagietkę pokroić na kromki po czym wstawić je do rozgrzanego piekarnika i zezłocić z dwóch stron.
    W między czasie pomidory sparzyć wrzątkiem.
    Obrać je ze skórki i pokroić w kostkę.
    Dodać do nich obrany czosnek przeciśnięty przez praskę, zioła prowansalskie i oliwię z oliwek.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Powstałą pastę rozłożyć na grzankach.
    Udekorować listkami bazylii. 
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *