Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pesto pistacjowe Haliny

Spróbuj przygotować pyszne, aromatyczne pesto przepisu Haliny. Do jego wykonania potrzebujesz: pistacji, oliwy z oliwek, czosnku i parmezanu.  
 

Składniki:

  • 300 g pistacji
  • 3/4 szklanki oliwy 
  • kawałek parmezanu
  • 1 ząbek czosnku
  • garść rukoli 
  • garść listków bazylii
  • sól
  • pieprz
 

Sposób wykonania:

  1. Obrane pistacje wrzucić do blendera.
    Dodać do nich posiekaną ukolę, bazylię oraz czosnek przeciśnięty przez praskę.
    Zalać całość oliwą z oliwek.
    Dokładnie zblendować w trakcie dodając jeszcze starty na tarce ser.
    Gdy uzyskamy gładkie, jednolite pesto.
    Doprawić go do smaku solą oraz pieprzem. 
     
     

Liczba porcji: 5

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *