Składniki:
- 2 kg chudego karczku wieprzowego
- 1 główka czosnku
- 2 gałązki rozmarynu
- 6 gałązek tymianku
- 6 listków laurowych
- 8 łyżek octu balsamicznego
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
-
Mięso dokładnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.Następnie obrany czosnek pokroić na plasterki.Rozmaryn i tymianek połamać na mniejsze kawałki.Dodać jeszcze listki laurowe i zalać całość octem balsamicznym.Dokładnie wymieszać i doprawić jeszcze do smaku solą oraz pieprzem.Powstałą marynatą dokładnie natrzeć mięso.Wstawić je do lodówki najlepiej na całą noc.Następnego dnia wyjąć mięso z lodówki.Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni i piec około 1,5 godziny.
Liczba porcji: 4