Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: marynata

Kurczak na patyku Natalii

Znakomite przepisy na kurczaka. Musisz je wypróbować. Kurczak na patyku Natalii. Lista zakupów: pierś z kurczaka, czosnek, musztarda, ocet balsamiczny. 
 

Składniki:

  • 1 pierś z kurczaka
  • 3 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oleju
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyżka musztardy francuskiej
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • 1/2 łyżeczki soli
 

Łosoś z grilla Marzenki

Chcesz zaskoczyć swoich przyjaciół? Przygotuj im pysznego łososia z grilla. Do jego wykonania potrzebujesz: oliwy z oliwek, sok z cytryny, bazylii i lubczyku.  
 

Składniki:

  • 2 kawałki z łososia
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • 1 łyżeczka suszonej bazylii
  • 2 łyżeczki suszonego lubczyku
  • ½ łyżeczki suszonej papryki łagodnej
  • 1 duży ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz

Udko na grill Kacpra

Sezon grillowy w pełni. Więc nie może zabraknąć przepisu na udko z grilla Kacpra. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: udek z kurczaka, ziół prowansalskich, oleju i ostrej papryki. 
 

Składniki:

  • 8 udek z kurczaka
  • 2 łyżek oleju
  • 1 łyżeczki ostrej papryki
  • 1 łyżeczki ziół prowansalskich
  • 2 łyżek octu balsamicznego
  • 1 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżeczki miodu
  • 2 łyżek musztardy francuskiej
 

Grillowana pierś z kurczaka Basi

Tym razem przepis na grillowaną pierś z kurczaka pomysłu Basi. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: filetu z kurczaka, jogurtu naturalnego, czosnku i tymianku. 
 

Składniki:

  • 500 g fileta z kurczaka
  • 200 ml jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka curry w proszku
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki tymianku
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • sól 
  • pieprz
 

Steki z tuńczyka z grilla Ani

Nie wiesz jak przygotować tuńczyka? Wypróbuj przepis na tuńczyka z grilla. Do jego wykonania potrzebujesz: steków z tuńczyka, oliwy z oliwek, soku z cytryny i czosnku. 
 

Składniki:

  • 2 steki z tuńczyka
  • 1 szkl oliwy
  • sok z 1/2 cytryny
  • 3 ząbki czosnku
  • 10 g siekanej bazylii
  • 10 g siekanego świeżego tymianku