Składniki wątróbka drobiowa, na średniej wielkości półmisek – ok 0,5 kg 2 marchwie seler por pietruszka sól 5 łyżeczek żelatyny Sposób wykonania: Przepis na wątróbkę w galarecie jest przepisem niezwykłym. Jest to stary, sprawdzony sposób na przygotowanie pysznej potrawy, ale – metody na przygotowanie tego wspaniałego posiłku nie sposób znaleźć w Internecie. Znakomita większość ludzi,…
Tag: marchewka
Listy
Sałatka z marchewki i żurawin
by Ewa Bareja • • 0 Comments
Składniki: 3-4 marchwie garść żurawin sól cukier kwasek cytrynowy ½ szkl. śmietany zielenina Sposób wykonania: Marchewki obrać i zetrzeć na tarce. Natomiast żurawinę zmiksować i dodać do marchewki. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, cukrem oraz kwaskiem cytrynowym. Przed podaniem polać śmietaną i posypać posiekaną zieleniną.
Listy
Zupa krem z ziemniaków
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Listy
Łatwa tania zupa z czerwonej kapusty
by Kamila Dudych • • 0 Comments
Składniki: ½ główki czerwonej kapusty 1 duża marchewka 2 średnie pietruszki 3 łodygi selera naciowego 1 kwaśne jabłko bulion warzywny 2 średnie cebule 25 dkg kiełbasy śląskiej sól, cukier, pieprz do smaku 4 ziela angielskie liść laurowy olej Sposób przyrządzenia: Do garnka wlać około 3 litrów wody dodać bulion warzywny, ziele angielskie, liść laurowy, poszatkowaną…
Listy
Zupa ogonowa z grzybkami
by Halina Mazgaj • • 0 Comments
Składniki: 1 rosołowa kostka 3 średnie marchewki 1 pietruszka 1 por / biała część/ 2 duże cebule 4 ząbki czosnku 6 suszonych grzybków 25 dkg wędzonego boczku 1 zupa ogonowa w proszku sól, pieprz, Vegeta do smaku Sposób przyrządzenia: Do garnka wlać około 2 litry wody, dodać kostkę rosołową i uprzednio namoczone grzyby. Zagotować. Warzywa…