Składniki: 3 filety drobiowe 3 marchewki 250 ml. majonezu sól pieprz olej bazylia Przygotowanie: Filety kroimy wzdłuż na pół. Rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem. Układamy w wysmarowanej olejem brytfannie. Marchewki ścieramy na tarce i posypujemy filety. Smarujemy majonezem. Danie zapiekamy 40 minut w temp. 160 stopni. Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Marzena Gad
Tag: marchewka
Listy
Marchewkowy makaron
by Amelia • • 0 Comments
Składniki: 150 g marchewki 250 g mąki 3 jajka 2 łyżeczki oleju sól Sposób wykonania: Marchewki obrać i pokroić w słupki po czym zalać je wodą i gotować około 15 minut. Po tym czasie zmiksować na purre . Następnie puree z marchewki wyrobić razem z mąkę, jajkami, olejem i solą. Gdy powstanie gładki ciasto, rozwałkować…
Listy
Sałatka „Cztery pory roku”
by m258 • • 0 Comments
Składniki 4 marchewki puszka groszku puszka kukurydzy 2 ogórki kiszone jabłko 3 młode ziemniaczki 4 łyżki majonezu łyżka musztardy Sposób przygotowania: Ziemniaki ugotować, ale nie doprowadzić do rozpadnięcia na części. Pokroić w drobną kostkę. Jajka posiekać w gruba kostkę. Ogórki i marchewkę ugotowaną również pokroić w kostkę. wrzucić do miski. Wrzucić kukurydzę i groszek. Dodać…
Listy
Warzywa w dashi
by Lidia Kaczmar • • 0 Comments
Składniki: 100 g paksoi 2 marchewki 4 grzyby shiitake 1 łyżka oleju roślinnego 600 ml dashi Sposób wykonania: Obrane marchewki i paksoi pokroić w paski a grzyby w kostkę po czym usmażyć razem na grillu posmarowanym olejem. Gdy warzywa i grzyby staną się chrupkie podawać zalane dashi.
Listy
Napój z pomarańczy i marchwi Tomka
by Tomek Lichocki • • 0 Comments
Składniki 3 pomarańcze 50 dag marchwi 8 litrów wody 6 dag cukru opakowanie kwasku cytrynowego Sposób wykonania: Pomarańcze i marchewki obrać po czym pokroić na mniejsze kawałki i zmiksować malakserem. Następnie wlać do nich wodę. Ponownie zmiksować. Doprawić do smaku cukrem oraz kwaskiem cytrynowym.