Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: małe co nie co

Pasta z wątróbki drobiowej.

Skład: 30 dag wątróbki drobiowej 15 dag podgardla wieprzowego cebula 2 ząbki czosnku liść laurowy1 ziarno ziela angielskiego szczypta gałki muszkatołowej sól, pieprz Sposób przygotowania: Podgardle z cebulą, czosnkiem i przyprawami. Wątróbkę umyć, dokładnie oczyścić z błon. Włożyć do garnka z duszącym się podgardlem. Podgrzewać chwilę, by wątróbka utraciła krwisty kolor. Następnie podgardle, wątróbkę, łyżeczkę…

Koktajlowe kanapki

Składniki: – 4 jajka – mała główka lodowej sałaty – 16 plasterków bekonu – 8 plasterków pieczonej piersi kurczaka – 12 kromek pieczywa tostowego – 3 łyżki majonezu – 2 łyżki keczupu – łyżka musztardy – 16 oliwek – 2 łyżki oleju Sposób przyrządzenia: Jajka ugotować na twardo. Ostudzić i pokroić w plastry. Sałatę opłukać,…

Krokiety ziemniaczane z migdałami

Składniki: – 3 duże ziemniaki pokrojone w ćwiartki – 1 jajo – 15 g masła – Pieprz, gałka muszkatołowa – 15dkg mąki – 8 dkg płatków migdałowych Sposób przyrządzenia: Ziemniaki ugotować i utłuc na piure. Dodać żółtko, masło, pieprz, gałkę. Wymieszać i ostudzić. Wysmarować blachę z piekarnika tłuszczem. Z ziemniaków formować kulki wielkości orzecha włoskiego…

Hot dog… nie taki prosty.

Skład: ciasto: 3 szklanki mąki 1 szklanka mleka 2 łyżki oleju 5dkg drożdży łyżeczka soli 1 żółtko 16 parówek – serdelków 16 plasterków sera żółtego keczup 1 białko Sposób przyrządzenia: Ze składników na ciasto zrobić ciasto drożdżowe wg swojego sprawdzonego przepisu. Podzielić je na pół.1 cześć rozwałkować ma ok 5 mm w kształt koła. podzielić…