Składniki: • 50 dag. mięsa. • mała główka kapusty. • duża cebula. • 40 dag. ugotowanego makaronu-rurki. • 2 łyżki smalcu. • majeranek, sól, pieprz. Wykonanie: Kapustę szatkujemy i kładziemy partiami na rozgrzany tłuszcz. Smażymy, mieszając. Jeśli kapusta trochę się przypali to nic nie szkodzi. Mięso i cebulę również smażymy. Makaron mieszamy z mięsem i…
Tag: małe co nie co
Przekąski
Omlet gospodarski.
by sara • • 0 Comments
Przekąski
Ziemniaczki smażone z ziołami.
by Gałucha • • 0 Comments
Składniki: • 70 dkg startych ziemniaków • ¼ szklanki posiekanego szczypiorku • 1 łyżka oregano • 2 łyżki posiekanej pietruszki • 2 jaja • 4 dkg mąki • 1 łyżka oliwy Sposób przyrządzenia: Wymieszać składniki w misce. Smażyć na złoto-brązowo na patelni malutkie placuszki. Podawać z kleksami śmietany
Przekąski
Pieczone ziemniaczki 2
by Gałucha • • 0 Comments
Składniki: • Młode ziemniaczki Do nadzienia kilka wersji: Farsz 1: • pieczarki posiekane, • lubczyk lub pietruszka • masło, sól, pieprz Farsz 2: • mięso mielone, • sól, pieprz • przecier pomidorowy Farsz 3: • szynka gotowana, • oliwki czarne Farsz 4: • ser żółty Sposób przyrządzenia: Ziemniaki nakłuć i wyciąć z każdego cząstkę ok.1/5…
Przekąski
Włoska przystawka z ryżu
by Gałucha • • 0 Comments
Składniki: • 40 dkg ryżu • duże jabłko • 10 dkg ementalera • 5 dkg szynki • 12 sztuk orzechów włoskich • oliwa • pół łyżki soku cytrynowego • kilka kropel sosu Worcestaire • sól,pieprz Sposób przyrządzenia: Ryż ugotować na sypko, ostudzić. Ser i szynkę pociąć na zapałki, jabłko w kostkę, orzechy posiekać. Zrobić sos…
-300x196.jpg)
.jpg)