Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: małe co nie co

Pita z rybą

Składniki: 50 dkg filetów z tilapii lub pangi 3 łyżki soku z cytryny 3 łyżki posiekanej dymki 3 drobno posiekane ząbki czosnku 1 łyżeczka tymianku ¾ łyżeczki mielonego chili 3 łyżki oleju mąka 6 chlebków pita (kliknij) Dodatki: majonez, musztarda, ulubiony sos, sałata, plastry pomidora, plastry ogórka itp. – wg uznania Sposób przyrządzenia: Filety rybne…

Burger niespodzianka

Składniki: 50 dkg mielonego mięsa z drobiu                    1 mała pokrojona w plasterki cukinia 1 mała pokrojona w plasterki marchewka 2 drobno posiekane ząbki czosnku 1 łyżka posiekanej natki pietruszki ¾ łyżeczki soli ¼ łyżeczki mielonego pieprzu 1 duże jajko olej majonez tarta bułka – opcjonalnie cytryna Sposób przyrządzenia: Mięso, marchewkę, cukinię i czosnek wymieszać wstępnie,…

Smalec służby pałacu hrabiego J

Składniki: 1,0 kg słoniny bez skórki *   30 dkg cebuli 30 – 40 dkg wszelkich resztek mięsno-wędliniarskich z zamrażalnika, nawet mięso po rosołowe z kurczaka lub wołowiny 10 dkg  jabłek winno słodkich 10 dkg marchwi surowej 2 duże ząbki czosnku 3-4 ziarna jałowca świeżo pokruszone bardzo mocno (w moździeżu) 1 czubata łyżka majeranku **…

Po studencku,czyli coś z niczego, cz.2 =D

Kochani, znów nastały trudne czasy, tak więc kombinowania ciąg dalszy. Sceptycznie podeszłam do tego nowego eksperymentu, ale okazuje się że niepotrzebnie, bo znowu się udało!!! Żyjemy, rewolucji żołądkowych nie stwierdzono, więc podaję przepis =D. Produkty: (czyli to co było hehe) -puszka ananasów -słoik marynowanej dyni -2 paczuszki ryżu -tuńczyk w sosie własnym -2kostki rosołowe przyprawy:…