Składniki: kromka pieczywa tostowego margaryna cukier biały Sposób przyrządzenia: Pieczywo opiekamy w opiekaczu aż będzie lekko brązowe, następnie smarujemy margaryną, na wierzch posypujemy cukrem! Pychota! Zamiast cukru może być zwykły herbatnik. Tu w Holandii jest to bardzo popularny toaścik!
Tag: małe co nie co
Przekąski
Pyszne kanapki myśliwskie
by Regina • • 0 Comments

Składniki: Pasta serowa: 50 dkg tartego sera cheddar ½ szklanki majonezu ½ szklanki pokrojonej w drobną kostkę pieczonej papryki sos Tabasco do smaku Pozostałe składniki kanapek: chleb tostowy grube plastry pieczonej dziczyzny lub boczku, bekonu Sposób przyrządzenia: Wszystkie składniki pasty serowej wymieszać dokładnie, odstawić w chłodne miejsce na kilka godzin. Połowę kromek chleba posmarować pastą…
Przekąski
Kolorowe drugie śniadanie
by Ninka • • 0 Comments

Składniki: Pasta: 1 dojrzałe avocado 2 łyżki soku z cytryny sól, pieprz do smaku Dodatki: 8 kromek ciemnego chleba 8 plastrów szynki 8 liści sałaty 2 pokrojone w plastry pomidory 1 pokrojona w kostkę czerwona cebula Sposób przyrządzenia: Avocado obrać. Miąższ , sok z cytryny i przyprawy rozgnieść dokładnie widelcem. Każdą kromkę chleba posmarować przygotowaną…
Przekąski
Pita z wędzonym łososiem i sałatką grecką
by dominikab • • 0 Comments

Składniki: 4 chlebki pita (kliknij) 15 dkg drobno pokrojonego wędzonego łososia 15 dkg pokruszonego sera feta ¼ szklanki dobrej oliwy 2 łyżki majonezy 1 łyżeczka soku z cytryny ½ łyżeczki suszonego oregano listki szpinaku 4 małe pokrojone małe pomidory mały ogórek pokrojony 1 szklanka konserwowanej ciecierzycy 1/3 szklanki pokrojonych oliwek ostra papryczka, pokrojona, bez nasion…
Przekąski
Pita z serem feta
by dominikab • • 0 Comments
Składniki:
- 1 chlebek pita (kliknij)
- 2 liście sałaty
- 2 łyżki pokruszonego sera feta
- 1 mały pomidor
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek
- 1 łyżka posiekanej cebuli dymki
- szczypta oregano